Actueel

"Hoi wij zijn een paar groenen van Kuurne. En om de zoveel tijd geven wij een vereniging of organisatie een groene pluim. Een pluim omdat ze verbindend werken. En daarom staan we hier.  

Een paar jaar geleden kregen wat jonge kerels hier het zot in de kop om een skatepark te bouwen en zo iets op te bouwen die voor en door jongeren vorm kon krijgen. AIs je niet in een jeugdbeweging...

Defecte huishoudapparaten, kledij met gaten, fiets rijdt niet meer goed, ...  Komt de vraag bij jou op: weggooien?  Hoe je mooi niet te doen!

Op zaterdag 25 november 2017 organiseert de gesgroenepeloeze in Hoeve Vandewalle een Repair Café in samenwerking met Lets Leie.

​Breng iets defect mee en herstel het samen met vrijwilligers.  Terwijl je wacht, kan je in de bar terecht...

Infoavond afvalbeleid

Groen Kuurne, Harelbeke en Kortrijk nodigen uit voor een infoavond over afvalbeleid op donderdag 21 september 2017 om 19u30 op de site van IMOG aan de Kortrijksesteenweg 264 te Harelbeke.

We staan in onze regio voor een grote uitdaging om het afvalcijfer drastisch te doen dalen. Tegelijkertijd willen we de omslag maken richting de circulaire economie.

Johan Bonnier,...

O₂-plan: ademruimte voor mensen en zuurstof voor Economie

Jongeren perspectief bieden op een goede job, ouderen zekerheid geven over een goed pensioen, jobcreatie en duurzaamheid bij bedrijven stimuleren en volwassenen en kinderen in armoede niet langer in de steek laten. Voor hen moet het beleid beter. Groen-voorzitter Wouter Van Besien: “Groen geeft met het O2-plan zuurstof aan mensen en economie. Een plan voor ambitieuze sociale investeringen, meer jobs en een gezonde leefomgeving. Dit doen we door rechtvaardig te besparen, slim te investeren en eerlijke nieuwe inkomsten.” 

 

 

Van Besien, Partijvoorzitter