Mei Plasticvrij

05 Mei 2021

Mei Plasticvrij

Neem jij volgende keer een eigen potje mee te nemen als je droge voeding, kaas, vlees, vis of charcuterie koopt? Dit is slechts één van de gewoonteveranderingen, die je leven en de wereld een stukje meer plasticvrij maken. Laat je inspireren op info.meiplasticvrij.be/tips.  

“Mei plasticvrij” is een burgerinitiatief getrokken door een handvol geëngageerde vrouwen dat consumenten sensibiliseert, bedrijven en winkels stimuleert voor meer afvalarme alternatieven, en overheden aanspoort om nieuwe wetten hieromtrent door te voeren.

Zij hanteren het vierledig motto van de “zero waste” beweging:

  1. Weiger plastic
  2. Verminder de hoeveelheid plastic
  3. Hergebruik het plastic dat je al hebt
  4. Recycleer wat je niet kunt weigeren, verminderen of hergebruiken.

Waarom is dit belangrijk? Plastic is gemaakt om ettelijke mensenlevens mee te gaan, maar heel veel van dat plastiek gooien we snel weer weg en in massale hoeveelheden. Met alle gevolgen van dien voor onze gezondheid, onze portemonnee, het milieu, …

Gelukkig stijgt de bewustwording en is er echt iets aan het bewegen. Het is al heel normaal om bij het winkelen papieren tassen te krijgen, frieten en sausjes af te halen in kartonnen bakjes. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Schrijf je in op info.meiplasticvrij.be en geef samen met velen, een duidelijk signaal aan de overheid en producenten dat ze sneller werk moeten maken van een meer plasticvrije wereld.

Bron: info.meiplasticvrij.be

Foto: Jasmin Sessler op Pixabay