24 mei 2018 | 19:30

Infoavond LETS

Op donderdag 24 mei 2018 organiseert de Drie Wijzen een infoavond over LETS. Dit kan je kort samenvatten als "dingen voor elkaar doen en spullen met elkaar ruilen".

Spreker: Els Ballegeer
Aanvang: 19u30
Inschrijven voor 18 mei 2018 via info @ dedriewijzen.be

Locatie: De Drie Wijzen Kerkstraat 5 8520 Kuurne
Organisatie: De Drie Wijzen i.s.m. Noordzuidraad, Fairtradekollektief, v.z.w. BIK, v.z.w. Ubuntu, den Achtkanter, Oxfam Wereldwinkel Kuurne, de Orde van de Ezel

Meer info via facebook of www.letsleie.be

Het letterwoord LETS is de afkorting van Local Exchange and Trading System. Het is een eigentijdse manier van samenwerken.

LETSers ruilen onderling spullen en verlenen elkaar vriendendiensten, waarbij ze betalen (maar we spreken liever van “waarderen”) met lets-“munten”.

Het letsen gebeurt niet 1-op-1 maar volgens het principe: “ik doe iets voor jou, jij doet iets voor een ander en een ander doet weer iets voor mij”.

LETSen brengt mensen bij elkaar, hoe verschillend ze ook zijn. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

LETSen scheelt in de portemonnee.

LETS draagt zijn steentje bij aan het milieu. Spullen worden gemeenschappelijk gebruikt, vinden een nieuw eigenaar of gaan heel wat langer mee door herstelling.

Nieuwsgierig? Welkom op de infoavond!

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Kuurne, België
28 Nov 2019 | 20:00
Het klimaat: Van lokaal naar globaal

Natuurpunt De Vlasbek organiseert op 28 november een klimaatavond: er zijn vele vragen rond energievoorziening op lokaal vlak .Zo bestaan er al diverse lokale projecten,hoe kunnen deze verder worden uitgebouwd?...

Lees verder ›
Kuurne, België
01 Dec 2019 | 14:00
11 Trail Kuurne

Op 1 december 2019 organiseert #111111 #Kuurne in samenwerking met heel wat Kuurnse organisaties de #11trailkuurne. Inschrijven kan op https://www.11trail.be/procedure/register/kuurne-2019

Lees verder ›
Alle evenementen ›