Els en Johannes Groen kandidaten voor de Vlaamse verkiezingen

10 April 2019

Els en Johannes Groen kandidaten voor de Vlaamse verkiezingen

Twee van de kandidaten op de Groen lijst voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement wonen in Kuurne. Els Verhagen en Johannes Rodenbach stellen zich voor.

Els, kandidaat 7: “Als mama van 2 volwassen kinderen, mantelzorger voor mijn zorgbehoevende vader en maatschappelijk werkster bij CM, kies ik ervoor om niet aan de zijlijn te blijven staan. Dagelijks hoor en zie ik dingen die anders, menselijker, rechtvaardiger kunnen. Want niet iedereen heeft het geluk om een goede gezondheid te hebben of het financieel voor de wind te hebben. Daarom wil ik mij engageren voor een warme, solidaire en gastvrije samenleving, waar het goed vertoeven is voor jong en oud. Vele mensen komen momenteel op straat. We zijn bezorgd over de opwarming van de aarde. Samen met hen ijver ik voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatplan. Kies samen met mij voor een Vlaanderen dat sociaal, ecologisch en Groen is.”

Johannes, kandidaat 15: “Ik ben opgegroeid in Deerlijk waar ik jarenlang actief was in Chiro Sellewie en voorzitter van de Jeugdraad. Sinds vorig jaar woon ik in Kuurne. Ik werk als beleids- en projectmedewerker bij Autodelen.net vzw, het netwerk voor autodelen in Vlaanderen.
We hebben meer dan ooit nood aan keuzes die ons voor bereiden op de toekomst. Keuzes die onze omgeving aangenamer maken om in te leven. Nu wordt onze open ruimte steeds meer dicht gebetonneerd, verloopt de omslag naar een groene economie veel te langzaam en krijgen fietsers niet de middelen en ruimte die ze verdienen. Deze scheve situatie moet recht gezet worden. Kies met mij voluit voor veilige fiets- en wandel infrastructuur, voor participatie van burgers bij groene energieprojecten en voor meer bos en natuur in Vlaanderen.”