Duurzame Helden

09 Oktober 2022

Duurzame Helden

De SDG's of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn voor veel mensen redelijk abstract. De viering van onze duurzame helden maakte dit veel concreter.

Op zondag 25 september 2022 organiseerde de gemeente Kuurne een receptie voor de Duurzame Helden 2022, en dit als afsluiter van de Week van Duurzame Gemeente. Tijdens de zomer ontving de gemeente 15 nominaties die allen geselecteerd werden als duurzame held. Schepen Els Verhagen, verantwoordelijk voor de SDGs, was blij verrast met de grote respons. De SDG's of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn voor veel mensen redelijk abstract. De viering van onze duurzame helden maakte dit veel concreter.

Na het welkomstwoord van de Burgemeester ondertekenden alle aanwezigen de SDG Engagementsverklaring. Die was voordien reeds door de gemeenteraad goedgekeurd. Daarin neemt de gemeente verantwoordelijkheid op om duurzame ontwikkeling in Kuurne te verwezenlijken.

Schepen Els Verhagen stelde de duurzame helden kort voor. Dit zijn allemaal inwoners en organisaties die kwetsbare groepen kansen geven, armoede bestrijden, zich inzetten om discriminatie en uitsluiting te stoppen. Hun engagementen zijn duidelijke voorbeelden van de oproep ‘laat niemand achter’, het thema van deze duurzame week en de eerste 5 SDGs. Schepen Els werd bijgestaan door kinderschepen van geluk die aan de helden, gepersonaliseerde affiches uitreikte.

Laat de verhalen van de duurzame helden 2022, anderen inspireren.

https://www.kuurne.be/duurzameheldenindekijker

 

Nota: SDG: Sustainable Development Goal of Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling