Denk jij ook mee over de toekomst van mobiliteit in onze regio?

15 December 2020

Denk jij ook mee over de toekomst van mobiliteit in onze regio?

Vanaf 1 december 2020 organiseert de vervoerregio Kortrijk een burgerbevraging rond mobiliteit in de regio. Tot en met 31 januari 2021 kan ook jij via https://kortrijk.vervoerregio.net/p/denkmee mee nadenken over beter, veiliger, vlotter en duurzamer verkeer in onze streek.   

In 2019 werden de Vlaamse gemeenten opgedeeld in vijftien vervoerregio’s. Binnen zo’n vervoerregio, zitten de lokale besturen mee aan het stuur om de mobiliteitsuitdagingen in de omgeving aan te pakken.  Kuurne maakt deel uit van de Vervoerregio Kortrijk.   

 

Het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 geeft aan dat het aandeel duurzame vervoersmiddelen zoals fiets, openbaar vervoer, carpoolen, deelsystemen enz. voor heel Vlaanderen tegen 2024 moet toenemen tot minstens 40%. In de vervoerregio Kortrijk is dit aandeel vandaag nog maar 34%. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel. 

 

Heb jij goede ideeën over hoe het mobiliteitsaanbod verbeterd kan worden of hoe zich duurzamer verplaatsen gestimuleerd kan worden? Neem dan zeker deel aan deze bevraging. 

 

Lees meer: 

 

 

 

Foto van Pexels op Pixabay