Actueel

Groen en sp.a bundelen de krachten en trekken in Kuurne met een gezamenlijke lijst naar de kiezer. Ze doen dit onder de naam sp.a Groen ‘Voor een bruisend Kuurne’. Aanvankelijk besloten beide partijen apart naar de kiezer te trekken. Toch kiezen ze nu overtuigd voor samenwerking.

Bernard Noffels (voorzitter sp.a): ‘Tijdens overlegmomenten bleek al snel dat we inhoudelijk op dezelfde...

Middenveldorganisaties, bewegingen en burgers verenigen zich naar aanleiding van 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Tijdens een nationale betoging op zaterdag 24 maart in Brussel staan we op tegen haat en agressie, tegen discriminatie, racisme en ongelijkheid. Afspraak om 14u aan station Brussel-Noord. Na de betoging gaan we samen naar Next in Mechelen, het...

Next is een niet te missen toekomstfestival, boordevol inspirerende ontmoetingen, intieme debatten, leerrijke stadstochten en heerlijk eten en drinken. Met interactieve formules slopen we de muren tussen deelnemers en sprekers. Doeners uit alle uithoeken geven samen de toekomst vorm met frisse ideeën.

Meer info ›

Demain, film in de tuin

Gesgroenepeloeze nodigt je uit voor een filmvoorstelling van "Demain" in "de wilde" tuin van Jan Dewilde (in de groene long, Weidenstraat, zie pijltjes) op zaterdag 26 augustus om 21 uur.

<!--break-->

Waarover gaat deze film?Hij toont oplossingen en brengt een optimistisch verhaal om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen. Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrophe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien...De film stimuleert je. Een waar tegengif tegen de vloed van pessimistische berichten die onze nieuwsberichten overheersen.Voor en na de film doe je mee aan een zogenaamde potluck. Je brengt een drankje of hapje mee en we delen alles met elkaar. Veel hoeft dat niet te zijn. Zo ongeveer de hoeveelheid die je zelf zou nodig hebben. De geest van de film waart al rond nietwaar....Alles gratis. Welkom voor een praatje vooraf en/of bezoek aan de tuin vanaf 20 u.

Een organisatie van de Gesgroenepeloeze

Zie ook: Demain, film in de tuin event

 

Tags: 

Bijlagen: 

Datum agenda: 

zaterdag, augustus 26, 2017